Dyvelstens flottningsmuseum

 

Virkesflottningen på klarälven upphörde 1991. En epok med rötter i medeltiden försvann, men på Dyvelstens Flottningsmuseum lever minnena vidare. Utställningar, båtar, upplevelserum för barn i alla åldrar, butik och sommarkafé direkt vid klarälven. 

 

Du hittar det gamkla flottarstället i Forshaga, strax norr om Karlstad, idylliskt vid Klarälven. Vi är inrymda i den gamla verkstaden. På första våningen finns verkstaden kvar intakt. På andra våningsplanet hittar du en utställning över virkesflottningens historia. Med hjälp av föremål, modeller och foton skildras arbetet; såväl slitet som glädjen.

 

På området finns även två flottarkojor. Den ena använder vi som kafé. Ta gärna med dig kaffekoppen ut på den stora altanen, som löper längs hela verkstadens sydsida, och njut av den vidunderliga utsikten över älven. Den andra kojan är inte förändrad, utan visar hur flottare och skogsarbetare bodde under sina arbetspass långt hemifrån. Det finns också större redskap, bland annat en spelflotte och en del båtar som Lusten 8.

 

Kontakta oss


Bokad visning enligt överenskommelse,
50 kr per person.

 

Kontakta oss:
Dyvelstens Flottningsmuseum
Flottarevägen 1
667 30 Forshaga
Telefon: 054-701 19 20


E-post:
Maria.Lindqvist@varmlandsmuseum.se

 

Verksamhetsledare:

Maria Lindqvist

072 - 743 33 37

maria.lindqvist@varmlandsmuseum.se

 

Facebook:

Vi finns på Facebook, gilla oss! Dyvelstens Flottningsmuseum

 

Hitta hit:

 

Med bil:

Vid väg 62, 20 km norr om Karlstad, strax söder om Forshaga.

GPS: X=6602153 Y=1366478

 

Med buss:

Buss: 600 eller 602 

Hållplats: Dyvelsten

Sommaren 2014

Öppet 16 juni- 31 augusti, måndag-söndag 10-16

Midsommarafton stängt

 

Varje vecka

Vi erbjuder allmän visning på lördagar och söndagar kl 14.00

 

Juni

16:e måndag öppnar för säsongen.

20:e fredag Stängt midsommarafton

 

Juli

2:e onsdag, kl 19.00  Viskväll med Lotta Delebrant som har sina rötter i den svenska vistraditionen med influenser från såväl pop, rock, blues och lite jazz. Entré 100 kr (inkl entré till museet), förboka gärna din biljett och ta med en egen stol.

 

9:e onsdag, Akvarellmålning på terrassen vid Klarälven, med museipedagog Monika Jansson, för alla åldrar (mtrl kostnad 30 kr)

 

16:e onsdag, Akvarellmålning på terrassen vid Klarälven, med museipedagog Monika Jansson, för alla åldrar (mtrl kostnad 30 kr)

 

19:e lördag Familjedag, en dag med extra sommaraktiviteter bla ponnyridning, ansiktsmålning, Mimulus teater, tipspromenad,

 

23:e onsdag, Akvarellmålning på terrassen vid Klarälven, med museipedagog Monika Jansson, för alla åldrar (mtrl kostnad 30 kr)

 

Augusti

2:e lördag Bakluckeloppis Hyran för en plats är 100: -/inkl entréavgift till museet. Ingen förbokning tas emot men det är bra om du anmäler att du vill vara med. Antalet platser är begränsade. Gratis loppisplatser för barn upp till 12 år på separat yta. OBS! ta själv med det du vill ställa dina loppissaker på (t.ex. bord eller presenning).

 

9:e lördag Leah Brickhouse från Sol Sisters lär oss tillverka egna salvor ur naturens skafferi kl 11-14. Gör ditt eget ekologiska kroppssmör eller salva för att lugna huden efter sommarens soliga dagar.

 

30:e lördag Lustenrundan Glaskonstnär Gunilla Kihlgren och Keramiker Erika Andersson ställer ut.

 

31:e söndag Lustenrundan Glaskonstnär Gunilla Kihlgren och Keramiker Erika Andersson ställer ut.

 

31:e söndag

Folkmusikkonsert på Dyvelstens Flottningsmuseum kl. 15.00

Entré 30 kr inklusive entré till museet. Som avslutning på säsongen gästas flottningsmuseet av Karlstads Spelfolk.

 

 

» Skriv ut

I ett av våra magasin har vi skapat ett nytt upplevelserum med fokus på vatten och människor. Här får barn i alla åldrar experimentera, upptäcka och leka. Du upptäcker och utforskar älvens mystiska värld samtidigt som du kan lära mer om flottningens historia.

 
 
 
Translate (choose language):
Dela |
 
Värmlands Museum, Sandgrundsudden, Box 335, 651 08 Karlstad
Tel: 054-701 19 00, Fax: 054-701 19 98 // E-post: museet@varmlandsmuseum.se
Personallogin/Webmail // Om Webbsidan // Om Cookies