WHERE DO WE MIGRATE TO?

19 sept – 22 feb  

Migration är en av vår tids största samhällsfrågor. En tredjedel av världens befolkning är i rörelse globalt – på flykt undan krig, naturkatastrofer och förtryck eller på väg mot ett bättre liv, jobb, studier eller kärlek. Under hösten 2015 visar Värmlands Museum utställningen Where Do We Migrate To? med ett trettiotal konstverk som talar ett annat språk än de rapporter, analyser och statistik som möter oss i medias rapportering. Konstverken tar dagens migranter som utgångspunkt, ger inga svar men öppnar för nya perspektiv.

Läs mer

 

 

JERUSALEM
- En sann saga

24 okt - 22 feb
Selma Lagerlöfs roman Jerusalem baserades på en sann berättelse om en grupp bönder som år 1896 utvandrade från Dalarna till Det Heliga Landet. En av dem var den 15-årige pojken Lars Larsson som kom att ägna sitt liv åt fotografi. Genom hans kameralins och historiska dokument skildras en verklighet som stundtals överträffar dikten.

 

 


HÖSTSALONGEN 2015

3 okt - 1 nov 

För andra året i rad är vi på Värmlands Museum stolta värdar för Värmlands Konstförenings årliga Höstsalong. Vi fyller alla våra tretton salar i Cyrillushuset med aktuell, samtida värmländsk konst. 

Läs mer

 

 


CAUSE OF DEATH: WOMAN

16 maj – 13 okt  

Fotodokumentär skildring och en journalistisk granskning av våld mot kvinnor. Fotografen Linda Forsell och journalisterna Karin Alfredsson och Kerstin Weigl har undersökt situationen i tio länder och träffat kvinnor som överlevt våldet.
Läs mer

 

PÅ FLYKT - Ungerska flyktingar på Loka Brunn

24 okt - 22 feb
1956 kämpar ungrarna för demokrati men revolten slås blodigt ner av sovjetiska tanks. Människor flyr landet. Några söker trygghet i Loka brunn och fotograf Mats Holmstrand fångar mötet med Sverige.
 

Collect the (un)connected and (re)connect the uncollected

19 sept - 22 feb
Är det möjligt, eller rentav sannolikt, att konstnären Paula Urbano, vars föräldrar kom till Sverige från Chile på sjuttiotalet, kan finna sitt ursprung i det geografiska område som kallas Sverige?
Läs mer

 

Bortom det bedrägligt säkra

14 nov - 17 jan
Med ett finjusterat användande av dramatiska gester och naturromantik uppstår en dynamik och dialog mellan konstverken i utställningen “Bortom det bedrägligt säkra”. 

 
 

ALLEMANSLAND

18 april - 18 oktober 
En barnutställning med miljöer och dikter från Lennart Hellsing och Paul Ströyers produktion. Besök staden Annorlunda, träffa herr Gurka och möt kaptenerna på sjörövarskeppet.
Läs mer

 

DET DOLDA KARLSTAD

Cyrillusmontrarna

Se vad som döljer sig under ytan i centrala Karlstad! Nu visar vi de fantastiska fynden som gjorts de senaste tio åren. Föremål som berättar stadens och invånarnas historia från Karlstads grundande.

Läs mer

 

Aktuellt på museet

 

 

Ny förstudie beskriver önskad ombyggnation av Värmlands Museum

Värmlands Museum har tagit fram en förstudie kring hur en ombyggnation av museet kan bidra till bättre tillgänglighet och attraktivitet.

 

-          - Vi står inför att förnya våra basutställningar, vilket kommer kräva stora investeringar. Det är därför aktuellt att samtidigt titta på hur vi löser frågor som tillgänglighet, klimat och säkerhet, för att möta de ökade krav som ställs på en modern museibyggnad. Vi vill vara ett attraktivt, angeläget och tillgängligt museum för alla, säger länsmuseichef Åsa Hallén. 

 Läs merPå gång


2015-10-01
Drop in - Skapande aktiviteter i vår ateljé
» Läs mer2015-10-05
Lunchvisningar Höstsalongen 2015
» Läs mer2015-10-14
Föredrag Where Do We Migrate To? ”Det nya mångfalds-Sverige: utmaningar inför framtiden”.
» Läs mer2015-10-21
Konstvetarnas Favoriter - Skulptör Niki Merimaa
» Läs mer2015-10-24
Halloweenparad
» Läs mer


» Visa alla
 
 
 
 
 
Translate (choose language):
Dela |
 
Värmlands Museum, Sandgrundsudden, Box 335, 651 08 Karlstad
Tel: 054-701 19 00, Fax: 054-701 19 98 // E-post: museet@varmlandsmuseum.se
Personallogin/Webmail // Om Webbsidan // Om Cookies